Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb

Elite Forces: Jungle Strike

Doc Ock Rampag

Elicopterul cerului

Cursa mortala

SA NE CUNOASTEM

 

TOTUL DESPRE SEX

 

CERTURILE in cuplu?

O problema des intalnita in cupluri este discutia despre lucruri diferite care genereaza deseori in certuri. Indiferent daca e vorba de sexualitate, de o vizita sau de cumpararea unei mobile, cei doi par ca niciodata nu reusesc sa ajunga la un punct de vedere comun. Vocea lor este agresiva, pasiunea lor este pusa in cuvantul pe care il rostesc, sunt preocupati de ceea ce spun si incearca sa fie convingatori.

El poate spune: nu vreau sa deschid o afacere, cele mai multe afaceri nu merg. El gaseste exemplificari privind diferite persoane care au esuat.
Ea spune: daca am avea o afacere a noastra am putea sa avem mai multi bani, am avea o viata mai buna, am putea calatori mai mult.

La prima vedere ar putea parea o discutie intre un optimist si un pesimist, ceea ce ne apropie destul de mult de aspectul pe care l-as sublinia in acest articol.
Sa incercam sa ii ascultam. Puteti sa aveti si alte pareri despre ceea ce auziti.

El: In viata atunci cand iti asumi riscuri exista pericole. Decat sa nu reusesti, este mai bine sa stai linistit. Siguranta se castiga dificil.
Ea: in viata este important sa ai idealuri, sa iti doresti mai mult, sa visezi mai mult, sa vrei sa faci tot felul de lucruri. Nu poti sa iti atingi propriile visuri daca nu te implici.
El vorbeste despre siguranta. Siguranta este vazuta functie de nesiguranta, de pericol.
Ea vorbeste despre ideal, vis. Visul este vazut ca forma de a te motiva in ceea ce faci.

Am putea sa consideram ambele variante si i-am putea sa-i invitam pe cei doi sa vorbeasca despre acelasi lucru - despre pericolele pe care le-ar presupune o actiune sau alta actiune si apoi sa ii invitam sa vorbeasca despre visurile lor, despre ceea ce isi doresc.

Aceasta situatie mai cunoaste si alta situatie: este pentru multe persoane un dialog intern, intre doua parti, intre a face si a nu face ceva. Pericolul si idealul par o pereche. Optimistul e cel ce are idealuri, pesimistul e cel ce cauta siguranta? Uneori sunteti pusi in situatia de a actiona si de a va retrage functie de cum simtiti in acel moment. Alteori va este clar ca pericolul va face sa fugiti iar alteori alergi repede spre realizare.

Daca dorinta nu se realizeaza apare deziluzia sau dezamagirea, daca siguranta nu se realizeaza apare nesiguranta. Intr-o viziune pesimista ar aparea intrebarea: ce preferi: deziluzia sau nesiguranta? Intr-o varianta optimista ce este mai important: indeplinirea unui ideal (realizabil) sau siguranta non-actiunii?

Eu cred ca nu exista un raspuns ferm. Eu cred ca nu exista un singur raspuns ci este necesara analiza unei situatii. Ceea ce este valabil intr-o situatie ca abordare, nu mai este valabil in alta situatie. Atunci cand o strategie devine unica, putem vorbi despre o dificultate. In rest, oamenii se adapteaza la realitate si la propriile idealuri. Cand apare aceasta specializare a unei strategii vom vorbi despre oameni care ignora realitatea sau de oameni care ignora ceea ce isi doresc.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one